AFYONKARAHİSAR EVCİLER İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 YILI ÖGEP MART AYI TOPLANTISI

2021 YILI ÖGEP  MART AYI  TOPLANTISI

EVCİLER İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

 

         ÖGEP MART AYI ETKİNLİK RAPORU

FAALİYET KONUSU: Örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan eğitimcilerimiz

Protokol ve resmi yazışma kuralları

 

YÖNTEM/TEKNİK:  Toplantı

 

PAYDAŞLAR: Evciler İmam Hatip Ortaokulu

 

KATILIMCILAR: Evciler İmam Hatip Ortaokulu Ders Öğretmenleri

 

FALİYET YERİ: Öğretmenler Odası

 

FALİYETİN YAYINLANDIĞI ADRES (İNTERNET SİTESİ) : evcileriho.meb.k12.tr

 

    Mart ayı Öğretmen Geliştirme Programı kapsamında 'Örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan eğitimcilerimiz' konusu değerlendirildi.

    Türkçe Öğretmenimiz İncilay UĞURLU BALKİS aramızdan yeni ayrılan ve eğitim adına birçok eser bırakmış olan Doğan CÜCELOĞLU'nun hayatı ve eserleri hakkında bizlere sunum yapmıştır.

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

Doğan Cüceloğlu, 1938 Mersin-Silifke'de doğmuştur. On bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olan Doğan Cüceloğlu, Mersin'in Silifke kasabasında dünyaya geldi. On yaşındayken annesini kaybetti. Silifke'de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli'nde okudu ve Kırklareli Lisesi'nden mezun oldu.

Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer'in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne yazıldı ve oradan mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktora yaptı. Uzmanlık alanı iletişim psikolojisidir.

Doğan Cüceloğlu, Amerika'da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Bu evliliğini noktalayan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yaptı.

Kendimi geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladı; ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünüdür. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam ediyor.

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'de kitap yazmayı sürdürdü. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programlarına başladı.

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınıyor.

1990'dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazmıştır.

DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN KİTAPLARINDAN BAZILARI

İçimizdeki Çocuk

İnsan İnsana

Mış Gibi Yaşamlar

Başarıya Götüren Aile

Savaşçı

Onlar Benim Kahramanım

Var Mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler

Öğretmen Olmak

İçimizdeki Biz

Geliştiren Anne Baba

Evciler Hükümet Konağı 2. Kat - 0 272 431 26 54

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.